Poštovane kolege, dragi prijatelji,

Najavljujemo prvu ASCO® Highlights konferenciju Udruženja Onkologa u Bosni i Hercegovini, gdje ćemo sumirati te detaljno pregledati najnovije podatke predstavljane u Chicagu od strane Američkog društva za kliničku onkologiju, koja će se održati putem Zoom Platforme 18 Juna 2022.

Sastanak Američkog društva za kliničku onkologiju (ASCO®) je najvažniji godišnji međunarodni skup gdje se predstavljaju najnovija dostignuća iz oblasti onkologije.

ASCO® je multinacionalni skup namijenjen kontinuiranoj edukaciji medicinskih, radijacijskih i hirurških onkologa, drugih zdravstvenih radnika koji se bave njegom pacijenata oboljelih od raka.

ASCO® čine edukativne sesije koje se dotiču najsavremenije procedure liječenja naučne i multidisciplinarne panele za tumore, forum za mlade onkologe i satelitski Simpozijuma farmaceutskih kompanija.

Nažalost, nisu svi onkolozi u mogućnosti prisustvovati ASCO® sastanku, pa čak ni oni koji prisustvuju ne mogu uvijek da se pridruže svim sesijama koje ih interesuju.

Upravo iz tog razloga smo započeli prvi ASCO® Highlights 2022 sastanak za Bosnu i Hercegovinu.

U interaktivnom programu će uz predavanja biti prikazani i brojni zanimljivi slučajevi iz kliničke prakse. Nadam se da ćete nam se pridružiti!

U ime Organizacijskog odbora,
Prof.dr. Semir Bešlija

ZLATNI SPONZORI

Zlatni sponzor - MSD Inventing for life Logo-01

BRONZANI SPONZORI

V2 (1)